Zorg voor minima in onze Provincie

10 november 2019 – Vandaag komen wij een bericht tegen waarin twee Friese gemeenten, Danutumadiel en Noardeast-Fryslân een proef zijn gestart om mensen met een smalle beurs te helpen en te ondersteunen. Zij krijgen advies over regelingen waarvan zij gebruik kunnen maken maar ook welke toeslagen zij kunnen aanvragen.

Zo wordt er ook gekeken naar energieleveranciers en kosten van bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering. In totaal zullen er 100 mensen of gezinnen gebruik kunnen maken van een adviseur die zaken met hen door zal nemen. Ook woningcorporaties zijn betrokken bij dit initiatief.

Waarom doet de gemeente de Fryske Marren niet mee aan dit initiatief. Volgens ons zijn er nog genoeg mensen die een dergelijk advies goed kunnen gebruiken. Wij zullen hier dan ook vragen over stellen aan de gemeente. Wordt vervolgt…______________________________________________________________