It Brusplak in ‘t Haske

De afgelopen tijd is er veel gesproken over It Brusplak. Het is voor de Burgerpartij duidelijk dat er draagvlak is voor it Brusplak en dat onze gemeente er hard aan toe is om een nieuw sociaal, sportief en cultureel centrum te krijgen. Wij zal blij dat de gemeente inmiddels meer in gesprek gaat met de burgers over wat de inwoners nu echt willen. Wij hopen dan ook dat er echt naar deze inbreng van onze inwoners wordt geluisterd.

Wij, als Burgerpartij de Fryske Marren, zijn voor it Brusplak op de plek van ’t Haske in Joure. Een mooie locatie, vlak buiten het centrum, waar voldoende parkeergelegenheid is en extra plek kan worden gecreëerd. Een plek die minder overlast zal geven dan in een centrumlocatie als de Stuit. Rondom ’t Haske zijn nu ook al activiteiten, zoals de ‘Iepenloftfitness’, Volleybalveld, speeltuin, kortom al een plek waar wat gebeurt. Tevens is het ook nog een plek waar menig inwoner van onze gemeente mooie herinneringen heeft gemaakt door ’t Haske, dus waarom laten we deze plek niet opnieuw bruisen?

De kosten zullen op sommige vlakken zeker hoger zijn, maar dan kunnen we wel echt in iets moois investeren voor onze toekomst. It Brusplak moet een visitekaartje zijn, maar bovenal een plek worden waar onze burgers, de inwoners van onze gemeente, zichzelf thuis voelen en zichzelf kunnen uiten, op wat voor manier dan ook.